Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Πάω βόλτα Γεια!

1.Σκέψεις τραγουδοποιού


Λέξεις Λέξεις
Χρειάζονται λέξεις. Λόγια!
Τα τραγούδια μας αρέσουν γιατί μιλάνε. Μιλάνε στη γλώσσα μας, με λέξεις. Δεν είναι μουσική. Είναι τραγούδια. Τα λόγια χρησιμοποιούν τη μουσική για να μας πλησιάσουν. Κι όταν μας πλησιάσουν και μας κερδίσουν τότε προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μουσική και οι στίχοι δε μπορούν να υπάρξουν χώρια. Κι έτσι μαθαίνουμε να κοιτάμε τα ποιήματα σαν στιχάκια που δεν κατόρθωσαν να γίνουν τραγούδια και τα ωραία μουσικά κομμάτια σαν παραλίγο τραγούδια, που όμως ... Και τα πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων για τους ρακοσυλλέκτες, όλους αυτούς που αρνούνται να δεχτούν την κυριαρχία της αγοραίας τέχνης και επιμένουν στις ανόητες ιδέες τους.

Απόψε θα ανεβώ κάπου ψηλά για να κοιτάξω τ' άστρα. Έχω πολλές ερωτήσεις να κάνω. Κι αυτά απ' τη μεριά τους μου χρωστούν πολλές απαντήσεις. Θα τα κοιτάξω κατάφατσα και θα . . .

Πάω βόλτα
Γεια


2. Κυριακή
Μέρα γεμάτη φως που όταν γερνάει φέρνει το χειρότερο σκοτάδι. Το μυαλό δεν αντέχει τη χαζομάρα του και αποχωρεί επιδεικτικά.
Πάω βόλτα
Γεια


3. Καφές
Τα δάχτυλα δεν αντέχουν άλλο το χτύπημα στα πλήκτρα και αποσύρονται στα ιδιαίτερα της τσέπης ανακατεύοντας τα κέρματα σε μια προσπάθεια να αλλάξουν έστω και για λίγο τη μοίρα τους. Ή μήπως το κάνουν αυτό για να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν κι άλλα πράματα πέρα απ' αυτά που η μοίρα τα όρισε να κάνουν.
Πάμε βόλτα
Γεια

4. Κρασί
Σκοτάδι. Απέναντι άναψαν τα φώτα κι οι πολυκατοικίες μοιάζουν με πολυέλαιους. Απόψε πολλά όνειρα θα μπουν για ακόμη μια φορά στο ντουλάπι μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αύριο Δευτέρα πρωί ένας καταρράχτης από εργάσιμες ώρες θ' αρχίσει να ξεφορτώνεται στα κεφάλια δικαίων και αδίκων. Μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα δε θα 'χει μείνει κολυμπηθρόξυλο στα μυαλά τους. Και φτου απ' την αρχή. Σάββατο και Κυριακή «Ημέρες Ανεξαρτησίας» και την Κυριακή το βράδυ μπροστά στο πισί να γράφεις όλα αυτά που ...

Πάω βόλτα
Γεια


Αυτά που λες Μαρία!

6 σχόλια:

Unknown είπε...

καλή βόλτα, κάποιοι δουλεύουν και σήμερα :(

ci είπε...

It's just a restless feeling by my side
....

Τι αχτίδα φωτός να βλέπεις κάποιον που σε νιώθει 0com!
Κι εγώ μαζί με τα δάχτυλα,αποφάσισα να αποδείξω ότι δεν υπάρχει κισμετ.

Filotas είπε...

Τρίτη πιάσαμε! Αχνοφαίνεται η Παρασκευή...Saludos!

Παπαρούνα είπε...

αν ήταν όλοι οι τραγουδοποιοί να πηγαίνουν βόλτα κάθε φορά που αναζητούν την έμπνευση, δε θα χε μείνει χαλίκι για χαλίκι ήσυχο...:Ρ

0comments είπε...

Μουτς
ΜΟΥΤΣ
MOYTS
mouts!!!

neraida είπε...

Πάμε βόλτα! :)