Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2007

Κυβέρνηση και ΜΜΕ Χαρίζουν στους καλόγερους 8608!!! στρέμματα στην Ουρανούπολη. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!


Τεράστιας αξίας εκτάσεις του Ελληνικού Λαού, ανταλλάσονται συνεχώς με την Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, χωρίς να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ενώ οι αναφορές μόνο από μια εφημερίδα στο «σκάνδαλο» των μέχρι πριν από τις εθνικές εκλογές ανταλλαγών έχει ήδη αποσιωποιηθεί, παρ’ όλες τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης για ανάδειξη του προβλήματος.
Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε από τον νομάρχη Πέλλας η μεταβίβαση στην συγκεκριμένη Μονή, εκτάσεως 180 στρεμμάτων δίπλα στο χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο χωριό Άγιος Αθανάσιος, έναντι του 0,7% της Βιστονίδας λίμνης. Η αξία αυτών των 180 στρ. τα τελευταία χρόνια είναι ανυπολόγιστη λόγω της έντονης ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή.
Πνίγηκε επίσης η «ανταλλαγή», από την σημερινή κυβέρνηση, μέρους των «εκτάσεων της Μονής» με μέρος των Ολυμπιακών ακινήτων της Αθήνας. Σκεπάσθηκε έτσι και η «ανταλλαγή των 8.608 στρεμμάτων του κοινόχρηστου Δάσους της Ουρανούπολης και του 1/3 του δομημένου οικισμού της, με το 2,36% της Βιστονίδας λίμνης έναντι 1.107.000 Ευρώ και ο χαρακτηρισμός του δάσους σε «γεωργική έκταση». Χαρακτηρισμός που για την Γενική Δ/νση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας των Δασών σύμφωνα με το 6698/13-7-07 έγγραφό της «εκφράζει προσωπική άποψη του νομικού συμβούλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης … δεν έχει καμία ισχύ … δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης».
Το Τοπικό Συμβούλιο Ουρανούπολης συνεχίζει τον αγώνα για την επιστροφή του κοινόχρηστου δάσους και των σπιτιών στους κατοίκους της Ουρανούπολης και τον Ελληνικό Λαό, λαμβάνοντας υπόψη, ότι η ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου στη λίμνη Βιστονίδα με χρυσόβουλα αυτοκρατόρων και δηλώσεις υποταγής στους σουλτάνους-κατακτητές, είναι προσβολή στους Αγώνες των Ελλήνων και πράξη καταδολίευσης των δικαιωμάτων τους, στη γη των προγόνων τους.
Με δεδομένο ότι η λίμνη Βιστονίδα είναι χαρακτηρισμένη υψηλής σημασίας υγροβιότοπος από την συνθήκη Ramsar, η ανταλλακτική αξία της είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ και το καθεστώς διαχείρισής της μετά την «ανταλλαγή» παραμένει ΑΥΣΤΗΡΑ το ίδιο μ’ αυτό προ της ανταλλαγής.
Συνολικά το 100%, της ελάχιστης ανταλλακτικής αξίας, λίμνης- υγροβιότοπου, θα αποδώσει στην Μονή Βατοπεδίου ακίνητα του Ελληνικού Λαού, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ.
Σ’αυτόν τον χορό των δισεκατομμυρίων, δεν διαπλέκεται μόνο η διοίκηση της Μονής Βατοπεδίου. Έχουμε την πεποίθηση πια, ότι στο τσιμπούσι που στήθηκε σε βάρος της Εθνικής Περιουσίας, συμμετέχουν πάρα πολλοί πολιτικοί και εργολάβοι. Η σιωπή που παρατηρείται τους έξι τελευταίους μήνες από τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική. Ο πανελλήνιας εμβέλειας τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, συμμετέχει με τον τρόπο του σ’ αυτή την σιωπή κατόπιν «θεϊκής» παρέμβασης στα αφεντικά των ΜΜΕ.
Οι κραυγές διαμαρτυρίας των κατοίκων της Ουρανούπολης και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων - Ακάνθου καθώς και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής, δε φαίνεται να ενοχλούν πολιτικούς και καναλάρχες, που τα συμφέροντά τους συμπλέουν με το «ιερό» έργο των Βατοπαιδινών μοναχών. Η απαλλοτρίωση της έκτασης του κοινόχρηστου δάσους των 8.608 στρεμμάτων, που είχε δοθεί για την αποκατάσταση των προσφύγων της Μικράς Ασίας, προγόνων των κατοίκων της Ουρανούπολης, κατέληξε από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις σε αντιπαροχή στους μοναχούς της Μονής Βατοπεδίου, οι οποίοι αντί να ασκούν τα πνευματικά και εκκλησιαστικά τους καθήκοντα συνδιαλέγονται με εργολάβους ως επιχειρηματίες.
Εκτιμούμε επίσης δεδομένο τον αποκλεισμό της Ουρανούπολης από τον υπόλοιπο κόσμο, αφενός γιατί η επίδικη έκταση την περικλείει, αφετέρου διότι οι μοναχοί έχουν ήδη κοινοποιήσει τα οράματά τους για επιχειρηματικές επενδύσεις στην εν λόγω έκταση. Έχει προηγηθεί ή με προεδρικό διάταγμα απαξίωση αναπτυξιακά 3.000 στρεμμάτων, ιδιοκτησίες των κατοίκων στα σύνορα με το Άγιο Όρος, και ακολούθησαν οι έντονες προσπάθειες των μοναχών για κατασκευή ιδιόκτητου λιμενικού έργου δίπλα στον οικισμό της Ουρανούπολης με παραχώρηση έκτασης από το Ελληνικό Δημόσιο για κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεών τους.
Πολύ φοβούμαστε πως σε μερικά χρόνια θ’ απαιτήσουν και τα σπίτια μας.
Για εμάς τους κατοίκους της περιοχής θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί υποβάθμιση της νοημοσύνης μας και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Αισθανόμαστε αποτροπιασμό, για όλους εκείνους που ενώ τους ορίσαμε να προστατεύουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, πράττουν το αντίθετο και αγανάκτηση για εκείνους που προσπαθούν να εκθέσουν την χιλιόχρονη ιστορία της Μοναστικής Πολιτείας του Άθω.
Διατρανώνουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και δεν δεχόμαστε τους προσκυνητές των σουλτάνων, γενίτσαρους του τόπου μας.
Γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση και οριστική επιστροφή των 8.608 στρεμμάτων από την Μονή Βατοπεδίου στον Ελληνικό λαό.
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

2 σχόλια:

Citronella είπε...

..............
:(

0 Comments είπε...

Συμφωνώ!