Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2008

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕΕΕ!!!

Ένα τρένο αναιρεί τα σχέδιά του κι αναβάλει συνέχεια τα ταξίδια του. Χμ! Να αναρωτηθώ φωνασκώντας και να ξυπνήσω τους ξωτικούς προορισμούς μου ή να εξοργιστώ χαμηλόφωνα κι ό,τι γίνει; Δεν ξέρω. Έξω χιονίζει! Θα πέσω σε χειμέρια σκέψη, προς το παρόν κι όταν κοπάσει η άσκοπη κατανάλωση ονείρων και πετρελαίου, θα αποφασίσω. Με το χιόνι περνάει κι η λιανοπώλ..ισσα με τις πατάτες Νευροκοπίου η οποία επαναλαμβάνει με νεύρο «Πατάτες ΜΙΛΑΜΕΕΕ!!!». Όντως ΠΑΤΑΤΕΣ! Από πού να πιαστείς και να μην πέσεις; Από πού να πιαστείς και να μη συναντήσεις τις υπόγειες ρίζες;! Underground roots είπατε; Και βέβαια!!
Καινούργιο κοσκινάκι μου και ΠΟΥ να σε κρεμάσω Το 2008!!! Πρώτη νύχτα του χρόνου κι οι μπαμπούλες, που μας αγάπησαν φαίνεται, ξαναφάνηκαν στα μέρη μας. Ήταν μυστήρια χτες βράδυ. Ο ουρανός δεν είχε αποφασίσει αν ήθελε να βρέξει ή να ρίξει χοντρές μπαμπούλες. Στην αρχή τα ‘κανε και τα δυο. Μετά νίκησαν οι μπαμπούλες και το τοπίο άσπρισε όμορφα. Για να το γιορτάσω, τύπωσα το “The Nile” του Jean-Michel Basquiat και έφτιαξα ένα ποτό με πρόχειρα πολύσπορα υλικά.


Προσπαθώ να κάνω έναν απολογισμό του 2007 και βαριέμαι. Πάντα βαριόμουνα! Ξεκίνησε με άγχος, λυτρωτικό για μια ψυχοφθόρα πορεία με πολλά πήγαινέλα στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε σε μια Δράμα που προσπαθούμε να τη βάψουμε με όσα χρώματα γίνεται. Πρώτα και κύρια για μας που ζούμε εδώ. Χωρίς να νοιαζόμαστε για τη γνώμη και τις πρακτικές των απίστευτων μικροαστών που προσπαθούν να κάνουν την πόλη σαν τα σαλόνια τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όταν τη βαρεθούν ή τη φθείρουν δε θα μπορέσουν να την αλλάξουν. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να έχουν άγνοια των επιπτώσεων των επιλογών τους. Δύσκολο! Αλλά κι αν ακόμη είναι έτσι, θα έχουμε κάνει μια καλή πράξη. Πρόσκοποι του καλού! Φορείς θετικών δονήσεων! Σκέφτομαι πως καλό θα ήταν κάθε μήνα, το 2008, να εντοπίζουμε τους δημιουργούς του ωραίου και καλού και, με κάποιο τρόπο, να τους τιμούμε. Αντίθετα να εντοπίζουμε τους άλλους, τους σκοτεινούς πλεονέκτες πλαστικών ειδών και σατανικών ταχτικών και να τους καταγγέλλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους, ζαρζαβατικών συμπεριλαμβανομένων. Σ’ όλες τις περιπτώσεις όμως, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Αυτά που λες Μαρία
και να έχουμε Καλή Χρονιά!!

10 σχόλια:

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Καλή χρονιά! Γεμάτη ευτυχία και χαρά.

neraida είπε...

Πατάτες, ρίζες, μπαμπούλες - πολύχρωμο το παζλ και για αυτό (τουλάχιστον) ενδιαφέρον.

Να σου ευχηθώ ήρθα, καλή χρονιά, καλή: όπως τη θες, καλή: γεμάτη ομορφιά, καλή: γεμάτη γιορτές!

Γεια σου 0 com!

Filotas είπε...

Έ όχι και "πρόσκοποι" ρε φίλε.
Κατά τα λοιπά συμφωνάω και επαυξανάω!
Κυρίως όμως, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ AMIG0!

sde είπε...

Τουλάχιστον εσείς εκεί με τα χιόνια βλέπετε και καμία άσπρη μέρα ρε Ιταλέ…(χα χα χα χα χα)...
Εύχομαι αυτή τη χρονιά να πάθουμε όσα θέλουμε...
Να τα πάθουμε όλα....
Καλά να πάθουμε.....
Καλή χρονιά αδελφέ.

0comments είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

GiaNt είπε...

Καλή χρονια!

maria_pin είπε...

Εμείς μπαμπούλα λέμε την ανιψιά μου γιατί είναι στρουμπουλή και τροφαντή! Οποτε η όλη εικόνα που περιέγραψες ήταν πολύ σουρεαλιστική στα μάτια μου.
Καλή χρονιά λοιπόν! Φιλάκια στη Δράμα!
χχχ

Rodia είπε...

Τυχερακια! εχετε και πατατες Νευροκοπιου εκει περα...
Εμας εδω ασπριζει το ματι μας για να πετυχουμε καμια παρτιδα!

0comments είπε...

GiaNt Καλή χρονια!

maria_pin
πολύ ωραία η χρήση της "μπαμπούλας"!!
Καλή χρονια κι από δω!

Rodia
και όχι μόνο πατατες Νευροκοπιου. Και οξυγόνο Νευροκοπιου και ησυχία Νευροκοπιου και ...κρύο Νευροκοπιου και απ' όλα Νευροκοπιου!!

Φιλιά σε όλους

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΖΩΝ - ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ είπε...

γειά χαρά 0 comments!
καλές εμπνεύσεις και πενιές για τον καινούργιο χρόνο!!
τσέκαρε αφισάκι ;)