Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2008

Χρόνος – Βρόχινο Τρακτέρ και Λιόδεντρα σε παραλήρημα, … α, … α, … α

Ξαγρυπνώντας με Ελληνικά στοιχεία στις 12 το μεσημέρι, νομίζω πως τα βήματα με πάνε πίσω. Είναι απ’ τις στιγμές που κάνεις οτιδήποτε, για να μείνεις στο δρόμο. Ακόμα κι αν ο χρόνος – βρόχινο τρακτέρ , γκάπα βρουμ γεμίζει λακούβες.


Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο όρος «μουσικές» ήταν πιο κουλ απ’ τη μουσική, άσχετο αν τις περισσότερες φορές αναφέρονταν σε τραγούδια. Ίσως γιατί συνήθως οι «μουσικές» το μόνο που κάνουν είναι να συνοδεύουν πιασάρικους στίχους και ουχί το αντίθετο.

Οι ελιές έξω απ’ το παράθυρο μου γνέφουν κάτι ακατάληπτο. Στήνω αυτί κι αντιλαμβάνομαι τις τελευταίες λέξεις του ξέφρενου νοηματικού παραληρήματος. «….πολλά πράματα στη ζωή σου ήρθαν αργά»

Τόσο αργά, σαν πραγματοποίηση ευχής, που στο χρόνο έχασε την ισχύ της, σκέφτομαι. Αμέσως μετά σηκώνομαι να συνθέσω ένα μεγαλειώδες ποίημα, που θα γίνει μεγάλη επιτυχία στους κύκλους των διανοούμενων και ίσως κάποτε να διδάσκεται στα σχολεία.

Ξανακάθομαι. Ο Γρύλος έχει νικήσει και οι σκέψεις που τον ακολουθούν με στέλνουν στην προηγούμενη διπλωμένη θέση μου. Σε μια κάποια παρελθοντική όαση που δροσίζει ακόμα και τώρα. Λίγο.

Οι νοητικές εστίες και κάποιες λέξεις ζοφερές αντανακλούν πάθος και σκότος εναλλάξ. Ναι! Τα καταφατικά μόρια ακολουθούν τη σκ΄ψη και συμφωνούν. Αδιαφορώντας για το αν είναι σκέψη, σήψη ή λάθος .

Οι μέρες μεγαλώνουν κι εγώ αραιώνω.

Είναι απίθανο το τι μπορεί να βρεις στο δρόμο σου.

Ένα παράξενο φως

Μια μελωδία

Μια ιδέα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

epeidi den kano comments den pa na pei oti kano 0comments ;)

poli kalo to keimeno, tautizomai...

filia trelem!

maria_pin είπε...

Από που τα κυριλικά στοιχεία?Πας και συ βόρεια από τα νέα σύνορα?

Οι μουσικές είναι πιο κουλ από τη μουσική, γιατί η μουσική είναι μία μόνο για αυτούς που "ξέρουν" ή "κατέχουν" ( τη γνώση και την αυθεντία) . Για όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι μουσικές, και ο καθένας έχει τη δικιά του ( και το βιολί του).

Μεγαλώνουν οι μέρες, ομορφαίνουν οι ώρες!
Καλό καλοκαίρι

0comments είπε...

Φιλιά Μάνθο!

Φιλιά Μαρία! (Συχνά πυκνά μαζευόμαστε 3 - 4 άτομα, χαράζουμε μια διαδρομή στο χάρτη στα βόρεια του νομού και στη Βουλγαρία και την ακολουθούμε για καναδυό μέρες. Ωραία είναι!)

Ε Μάνθο;

Filotas είπε...

Έχω κι εγώ φώτο με κυριλλικά γράμματα...
Ωραίος κύριος;)