Κυριακή, Ιουλίου 27, 2008

27


27 ή μήπως 278 ή καλύτερα 27808 να δίνει πλήρως το στίγμα του χρόνου;

Τα Δάχτυλα μου όλο και περισσότερο άκαμπτα, όλο και περισσότερο χοντρά μπερδεύουν τα γράμματα στο πληκτρολόγιο και κάθε τόσο συναντώ μπρος μου αριστουργηματικά λάθη που αδυνατώ να συντηρήσω στη μνήμη μου, έτοιμα προς κάθε μεταφορά και χρήση.

Παρ’ όλα αυτά διασκεδάζω

Με τον ήχο που κάνουν κάποια απ’ τα δάχτυλα στα πλήκτρα και είναι κάποτε ισχυρότερος, δίνοντας μια διακύμανση σχεδόν μουσική στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Τόσο ιδιαίτερη που θα τη ζήλευε ακόμη κι ο αγαπημένος των, ποσοστών επί τοις εκατό, δημάρχων της περιφέρειας, ρυθμουργός Νίκος Τουλιάτος.

Με την σφήκα που νομίζει πως στο σίδερο θα κάνει φωλιά και μεταφέρει, εις μάτην, υλικά να γεμίσει τις τρύπες του.

Με το χωριό που στο βάθος αχνίζει τη χτεσινή υγρασία και ομιχλίζει τις σκέπες του, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, πως η μεγαλύτερη αντίσταση είναι πριν την παράδοση. Πολύχρωμο παλ πούσι, πριν την ισοπεδωτική επιδρομή του ήλιου.

Με τις κορδέλες απέναντι στον πίνακα, που αρκεί λίγο αεράκι να τις κάνει να χορεύουν μανιασμένα.

Με το φρουλάτο που γίνεται πιο γλυκό, όσο πιο ώριμη είν’ η μπανάνα. Ώριμο, ώριμα γλυκό ή ακόμη και γλυκά ώριμο. Γλύτωσε στο παρατσάκ την ασχήμια του γερασμένα σάπιου, του γκρινιάρικα απόλυτου, της χαζομάρας, όσων πέρασε η ζωή δίπλα τους κι έμειναν να κοιτάζουν την πλάτη της, χωρίς ακόμη να συνειδητοποιούν πως αυτό που έφυγε ανεπιστρεπτί, είναι ότι δε γέλασαν και δεν ερωτεύτηκαν.

Με τα φράγματα και τις γέφυρες που περιμένουν καρτερικά στον κάμπο να τα δεις Κι όταν αυτό συμβεί σου προσφέρουν δροσιά και λιλά αλογάκια της Παναγιάς.

Μ ε τις Κυριακές που μοιάζουν νιοφυτεμένα κλαριά. Ξεκινούν γεμάτα ζωντάνια και φως. Τα περισσότερα θα μαραθούν και θα χαθούν άδοξα στο χρόνο κι άλλα θα φυτρώσουν και θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μας. Κυριακές πίσω απ’ τις κουρτίνες, με αναμετάδοση και διαφημίσεις Άσσος Φίλτρο

Άσσος Φίλτρο

Άσσος Φίλτρο

Άσσος Φίλτρο


1 σχόλιο:

Rodia είπε...

Ασσος φίλτρο κασετίνα