Πέμπτη, Δεκεμβρίου 04, 2008

Τίτλος Ιδιοκτησίας

Ερινύες

Πως να γράφεται άραγες;

Ο κειμενογράφος το διορθώνει, όπως πάει να διορθώσει και το άραγες. Αυτό όμως αντιστέκεται, ταμπουρωμένο πίσω απ’ το τελικό σίγμα. Τελικό, απόλυτο, ακροτελεύτιο.

Ο Joe Strummer sold his soul και μας το λέει για νέο. Χμ!

Οι εποχές που συμπονούσα, στα ατέλειωτα μεθύσια μου, τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες λέξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Όπως ανεπιστρεπτί, εδώ και πολύ, έχει περάσει η πίστη στο αθώο ροκ εν ρολ. Προβολή του υπερεγώ και αθώα, οξυμωρίζουν μαζί. Ή μήπως Οξυμωρούν; Οξύμωρον ή Oximόron που τραγούδαγε κι ο τρανός Rambo Amadeus. Πάντα οι νέες λέξεις έχουν το χούι να με προβληματίζουν. Γιατί καλά τα γράμματα κι η αλητεία τους. Καλά τα αναρχικά νοήματα κι η απρόβλεπτη επέμβαση σε μικρά κι αθώα ρήματα, αλλά δεν έχουν να δώσουν λύση σε ερωτήματα που γεννιούνται απ΄ την άσωτη ζωή τους.

Έξω ο νοτιάς το παράκανε! Το λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου για Σαμοθράκη κι οι Κάβειροι θα μείνουν χωρίς τις πρέζες τους. Δεν υπάρχει κράτος! Κανείς δε σκέφτεται τους ήρωες της Μυθολογίας όταν γεράσουν κι αποχτήσουν βίτσια δύσκολα.

Κι είναι Νοτιάς! Επιθετικός. Καμιά σχέση με την ήπια υγρή νοτιά που γεμίζει τα νέφη με υγρασία. Νοτιάς! Άγριος και φωνακλάς, που κάνει την Αλεξανδρούπολη άνω κάτω.

Tre allegri ragazzi morti cantano: Mai come voi

Ποιους άραγε να εννοούν; Απορώ και υπόσχομαι πριν ………. να ……. ….

Αλλά μπα δε!


Άραγε Μαρία, Τι να ήθελε να βάλει ο μελαγχολικός ποιητής στα κενά;

1 σχόλιο:

ci είπε...

Κανονικά κι εγώ κάτι πολύ μελαγχολικό θα έβαζα, αλλά ειδικά για σήμερα λέω:
Υπόσχομαι πριν ξημερώσει να χαμογελάω:)