Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

Καλό Καλοκαίρι!

Έχω φτιάξει πολλά χάρτινα καράβια. Κάποτε μου είχε γίνει μανία. Ό,τι χαρτί έβρισκα το τσαλάκωνα και το ‘κανα καράβι. Κανένα όμως δεν έπλευσε όπως έπρεπε. Ίσως γιατί κανένα δεν ήταν ζυγιασμένο. Όλα μπάτερναν και πέφτανε. Και μετά από λίγο βουλιάζανε. Το ήξερα βέβαια ότι θα συμβεί, όταν τα έριχνα με προσοχή στο νερό. Οπότε δε μου ‘μεινε ούτε στεναχώρια, ούτε κανά μυστήριο απωθημένο να με τυραννάει. Έτσι, φέρνω ξένοιαστα στο νου μου τα καραβάκια που θυμάμαι και δε ζηλεύω τα πλωτά στους κήπους του Λουξεμβούργου. Γιατί απλά δεν έχουν καμιά σχέση με τα χειροτεχνικά καραβάκια μου, ούτε φυσικά με τις ιδιότητες που καμιά φορά τους έδινα. Ιδιότητες τέτοιες που τα κάνουν να κολλάνε στο μέσα μέρος της φόδρας στα παλιά σακάκια και να μου φέρνουν όταν τα πετυχαίνω, χίλια μύρια πράματα.

Πριν από λίγο, σ’ ένα σάιτ, είδα ένα ζωγραφισμένο καραβάκι και με γέμισε καλοκαίρι. Κι είπα μ’ ένα καραβάκι να σας ευχηθώ:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!




6 σχόλια:

mindstripper είπε...

Και μένα μου αρέσουνε πολύ τα χάρτινα καραβάκια. Μυρίζει καλοκαίρι και μόνο που τα κοιτάζεις. Καλό καλοκαίρι και σε σένα 0com, πολλά φιλιά! :)

ci είπε...

Καλό καλοκαίρι, καλοτάξιδο το καραβάκι!

Rodia είπε...

Καλό καλοκαίρι! Καλοτάξιδος :))

0comments είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας κορίτσια! Καλό καλοκαίρι!!

Παπαρούνα είπε...

το κολπο με το πενταράκι; για να ζυγιαστει καλύτερα το καράβι βάζεις ένα πενταράκι...

καλές βαρκάδες, αγαπητε!!

και ο ιούνης ναι ναι ΙΟΥΝΗΣ!

Maraki είπε...

KAI EMENA ME LENE MARIA PENTARAKI..........WRAIA ZWGRAFIA!!!!!!!!!!!!