Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2007

ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ‘ΧΕΙ! 27-28-29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΚΑΒΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ένα μαύρο σύννεφο έχει κάτσει πάνω απ’ τη Χαλκιδική και δυστυχώς δε φεύγει με τα μελτέμια. Το όνομά του είναι «Ελληνικός Χρυσός» και προέρχεται από ασύδοτους Καναδούς χρυσοθήρες και ντόπιους πολιτικούς συνεργάτες τους. Αν με οποιοδήποτε τρόπο καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα καταστροφικά τους σχέδια το μέλλον της Χαλκιδικής και ειδικότερα του Βορειοανατολικού κομματιού της διαγράφεται πολύ σκοτεινό.
Συνοπτικά
Το βουνό Κάκαβος βρίσκεται στη Βορειοανατολική Χαλκιδική και καλύπτει με πλούσια βλάστηση την περιοχή ανάμεσα Μεγάλη Παναγία, Γομάτι, Ιερισσό, Στρατονίκη και Παλαιοχώρι. Οι Σκουριές είναι ένα κομμάτι του Κάκαβου που βρίσκεται κοντά στην Παναγία. Σ’ αυτή την περιοχή η Εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» θέλει να ανοίξει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαγούμι με σκοπό την επιφανειακή!! αρχικά εξόρυξη Χρυσού και Χαλκού. Συνέπεια αυτών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής αλλά και η τοξική ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Πάρα πολύ κατατοπιστικά είναι όσα αναφέρονται στους παρακάτω τόπους:
http://www.antigold.gr/gr/default.asp?itemID=283&itemTitle=Σκουριές
http://www.antigold.gr/gr/default.asp



Η πολύ έξυπνη και δραστήρια, ντόπια και όχι μόνο «Πρωτοβουλία ενάντια στις Βλαπτικότητες» οργανώνει ένα 3ήμερο γνωριμίας με την περιοχή και ενημέρωσης σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!!!
ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ!

Στοιχειώδεις προϋποθέσεις

Το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί στο δάσος, σε υψόμετρο700μ. Αυτό σημαίνει ότι η μικροκλιματική δυναμική του χώρουείναι αρκετά διαφορετική από αυτή των αστικών κέντρων και των ιδιωτικών κατοικιών. Δηλαδή, σίγουρα δεν είναι απαραίτητααντικείμενα όπως ανεμιστήρας, αιρ-κοντίσιον, τηλεόραση,καναπές κ.ά.
Τουναντίον κάποια πράγματα όπως σκηνή, υπνόσακοςαδιάβροχο, μακρυμάνικο, φακός, κουτάλι, πιρούνι, μαχαίρι,ποτήρι και βαθύ πιάτο, είναι απαραίτητα και χρήσιμα.
Θα υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, που δεν αποκλείει - κάθε άλλο - τη διατροφική αυτοοργάνωση (λίγο ψωμάκι, κανένα φρουτάκι κ.ά...)
Επιθυμία μας είναι να γίνει κατανοητό πως η παρουσία μας στο βουνό θα πρέπει να είναι αποτύπωμα τριών ημερών συνεύρεσης και συμμετοχής ισότιμων ανθρώπων, που (παρατηρούν και σέβονται αυτόν τον περιβάλλοντα χώρο, και όχι εισβολή καταναλωτών που δεν αναρωτιούνται καθόλου τι θα απογίνει
εκείνη η ρημάδα η σουπερμαρκετική πλαστική σακούλα.


Αυτά που λες Μαρία θα γίνουν στα χωριά μας

4 σχόλια:

Filotas είπε...

Καλά να περάσετε!!!

0comments είπε...

fenx!

ci είπε...

τι να μας πει και ο Παράδεισος..;)

Rodia είπε...

Το Σεπτέμβρη θα γίνει το δικό μου ταξίδι (για τούτο δε μπόρεσα να ανέβω στη σύναξη που λες) και θά 'θελα να πάω Χαλκιδική. Κάτι μου είπαν για το πρώτο πόδι, για αμμουδερή υπέροχη παραλία. Εμένα δεν μου αρέσει και τόσο η άμμος, αλλά δε θέλω να κακοκαρδίσω τα παιδιά που θα συνοδέψω και τρελαίνονται για αμμουδιές. Κάποια καλή ιδέα..?