Κυριακή, Δεκεμβρίου 25, 2005

ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ! ΜΑΓΟΙ Ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Η αλήθεια, όσο απόλυτη και να λανσάρεται, ως έννοια είναι πολύ σχετική. Εξαρτάται από χίλια μύρια πράματα και κυρίως απ' το αν θέλουμε να τη δεχτούμε ως τέτοια ή όχι. Γιατί εκτός του ότι, άλλο υδροχόος κι άλλο νεροχύτης, μπαίνουν στη μέση κι ένα σωρό άλλοι παράγοντες που κάνουν τη νύχτα μέρα και το αντίθετο.
Το blog μας όπως θα γνωρίζεται, τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τα Μέσα ενημέρωσης. Ως εκ τούτου και στο σημερινό μεγαλειώδες πόνημα, θα ασχοληθεί με την πάρτη τους. Ο λόγος, οι διαφορετικές εκδοχές ενός γεγονότος, από διαφορετικών συμφερόντων μέσα.
Λόγω Χριστουγέννων, θα ασχοληθούμε με ένα επίκαιρο θέμα και μάλιστα με το πως ασχολήθηκε μ' αυτό ο τύπος. Πρόκειται για τη Γέννηση του Χριστού και τα γεγονότα που την συνόδευσαν. Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, αυτά που θα διαβάσετε δεν είναι καθόλου μα ... καθόλου φανταστικά. Αντίθετα, είναι διαχρονικά και έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα.
Ως γνωστόν, τη γέννηση του Χριστού την είχαν προβλέψει, τρεις περίφημοι αστρολόγοι της εποχής, οι οποίοι ακολουθώντας την πορεία ενός έντονου αστρικού φαινόμενου, έφτασαν στην Βηθλεέμ και στην περίφημη καλύβα, τη στιγμή μάλιστα της γέννησης, κατά την οποία συνέβαιναν διάφορα .... Αλλά ας σταθούμε σ' ένα περίπτερο της εποχής, να χαζέψουμε τα πρωτοσέλιδα. Αρχίζουμε με δυό τοπικές. Το "Βήμα της Βηθλεέμ" του μεσαίου χώρου και τον συντηρητικό "Κύρηκα της Βηθλεέμ"

Το Βήμα της Βηθλεέμ: " ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ακολουθούν τον ερχομό τριών ξένων στην πόλη μας"
Κύρηξ της Βηθλεέμ: "ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ" και από κάτω με μικρότερα, "ΕΝΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ οι ξένοι αλωνίζουν τους στάβλους μας"

Και συνεχίζουμε με τον τύπο Πανπαλαιστινιακής εμβέλειας, ο οποίος χωρίζεται βασικά σε δυο μεγάλες κατηγορίες: στην πρώτη ανήκουν όλες οι εφημερίδες που συντάσσονται με τους κατακτητές και στην δεύτερη οι διαφόρων αποχρώσεων αντιστασιακές.
Ας κοιτάξουμε τι γράφουν οι δύο πιο χαρακτηριστικές φιλορωμαϊκές εφημερίδες . Η πρώτη η "Latium" που
παίρνει κατευθείαν γραμμή απ' τη Ρώμη και είναι στα Λατινικά, ενώ η άλλη "Το Σήμερα" , είναι όργανο του ρωμαίου τοποτηρητή και των ντόπιων λακέδων του και γράφεται στα αραμαϊκά -παλαιστινιακά.

Latium : Ο διανοούμενος αρχισυντάκτης της απ' την Ρώμη, ανησυχεί για το μέλλον του κόσμου κι αναρωτιέται μεγαλοφώνως "QUO VADIS ? "
Το Σήμερα : "OPUS DEI" και συνεχίζει με μικρότερα « Έργο κάποιου Ρωμαίου Θεού το υπέρλαμπρο άστρο πάνω απ’ την επικράτεια του Θεόσταλτου Βασιλέα μας Ηρώδη »

Η δεύτερη κατηγορία είναι και η πιο ενδιαφέρουσα, μιας και περιλαμβάνει πρωτοσέλιδα εφημερίδων, όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Θα ξεκινήσουμε απ' τα συντηρητικά φύλλα: Τύπο της Ιερουσαλήμ, Τύπο της Ιερουσαλήμ του εκδότη Ιακώβ και Εσπερινή . Θα προχωρήσουμε στον μεσαίο χώρο με την Εβραιοτυπία του εκδότη Τεγόπ , το Περιούσιο Έθνος του εκδότη Μπομπώλ , Τα Νέα της Παλαιστίνης του εκδότη Πάσχα και θα καταλήξουμε με το πρωτοσέλιδο του
Ρωμαιοσπάστη όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που εκφράζει τα συμφέροντα του Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Παλαιστίνης.

Τύπος της Ιερουσαλήμ: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ». «Επικίνδυνοι λαθρομετανάστες ντυμένοι αστρολόγοι, παραβίασαν τα ανατολικά μας σύνορα και κατευθύνονται προς Βηθλεέμ, με πρόσχημα ότι ακολουθούν ένα παράξενο αστέρι, το οποίο καταγράψαμε πρώτοι εμείς στις 9: 39».
Τύπος της Ιερουσαλήμ του εκδότη Ιακώβ: «ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ» . «Τρείς Πέρσες ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ πέρασαν τα σύνορα μας με καμήλες και πάνε για Βηθλεέμ. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύνδεσμός τους στη χώρα μας, τους περιμένει σε στάβλο έξω από την πόλη, με την έγκυο γυναίκα του. Πρόταση μας: Διορίστε τα δικά μας παιδιά συνοριοφύλακες, τα δικά τους ΑΠΕΤΥΧΑΝ ! !
Ταυτόχρονα με τους λαθρομετανάστες, εμφανίστηκε κι ένα παράξενο αστέρι, που πρώτος, στις 9: 38 είδε ο συντάκτης μας Μ. Ξ που ασχολείται με τα ουράνια φαινόμενα.(περισσότερα σελ. 8 Αστρονομία)»

Εσπερινή: «ΚΑΛΟΝΗ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» και συνεχίζει «Πανέμορφη αλλά φτωχή, η νεαρή (ίσως μετανάστρια) δεν έβρισκε λεφτά να γεννήσει σε κλινική και κατέληξε σε στάβλο με τον φίλο της τον Ι.Ν, άνεργο ξυλουργό. Στάθηκε όμως άτυχη, γιατί εξαιτίας ενός μυστήριου άστρου, στην περιοχή εμφανίσθηκαν τρεις περίεργοι, παγανιστές, λαθρομετανάστες, που μάλλον την έχουν απαγάγει και την κρατούν -άγνωστο γιατί- όμηρο, με τον σύντροφό της.
Εβραιοτυπία: « ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» . «Γκάλοπ της "E" σε συνεργασία με την Hocus Pocus, δείχνει ότι η λάμψη του περίεργου αστέρα που εμφανίσθηκε πάνω απ' τη Βηθλεέμ, αντιστρέφει το κλίμα συμπάθειας που υπήρχε το τελευταίο διάστημα, προς την κυβέρνηση του Ηρώδη»
Περιούσιο Έθνος: «ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ» Εδώ ως συνήθως, έχουμε έναν, προς εντυπωσιασμό, πρωτοσέλιδο τίτλο που δεν έχει συνέχεια, μιας και η λαϊκίστικη ταχτική της εφημερίδας, υπαγορεύει ως πρωτοσέλιδα, διάφορα αγοραία σλόγκαν τα οποία στερούνται ιδεολογικού υπόβαθρου. Έτσι ικανοποιεί αναγνώστες όμοιους μ' αυτούς της Εσπερινής, που υποστηρίζουν όμως ποδοσφαι... -Συγνώμη- πολιτικές ομάδες του ... μεσαίου χώρου.

Τα Νέα της Παλαιστίνης: «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» και συνεχίζει «Έντονης φωτεινότητας αστέρι φωτίζει την "Συναυλία Αγγέλων", που οργανώνει στη Βηθλεέμ, το Μέγαρο Μουσικής Ιερουσαλήμ στα πλαίσια του προγράμματος "Πολιτισμός και Περιφέρεια". Πλήθος παρατηρητών, ακόμη κι απ' τη μακρινή Περσία, έχουν κατακλύσει τα ξενοδοχεία της περιοχής. Η ζήτηση κλινών είναι τόσο μεγάλη, που έχουν επιστρατευθεί ακόμη και στάβλοι»
Ρωμαιοσπάστης όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΠΛΑ»
"Από διάφορους παρακρατικούς ψιθυριστές, διαδίδεται ότι ένας νέος βασιλιάς γεννιέται αυτές τις μέρες. Θα είναι λένε αυτός που θα μας σώσει απ' τους ρωμαίους κατακτητές. ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!! όλα αυτά είναι λικβιταριστικές προβοκάτσιες, που μοναδικό σκοπό έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των σκλαβωμένων προλετάριων"
Θα μπορούσαμε να συνεχίζαμε με τα πρωτοσέλιδα πριν και μετά την σφαγή των νηπίων, αλλά θα ήταν πολύ splatter και μέρες που 'ναι δεν κάνει. Εξάλλου έχουμε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά μας, γεμάτο φρικιαστικά πρωτοσέλιδα και αιμοδιψή δελτία ειδήσεων. Ας αφήσουμε, όμως, αυτές τις γιορτινές μέρες στην ησυχία τους κι ας σκάσουμε και κανά χαμόγελο, καλό κάνει. Αυτά τα τελευταία, μάλιστα, τα συζητούσαμε προχτές στο φουαγέ του μεγάρου με τα παιδιά, το Σωκράτη, τους Χριστάδες, το Δημητράκη το Ρίζο και κάτι άλλα φιλαράκια μιντιάδες, και συμφωνήσαμε, μέρες που 'ναι, να χαμηλώσουμε τους τόνους και να ευχηθούμε ολόψυχα στους φίλους μας :
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

7 σχόλια:

Filotas είπε...

Συμφωνάω με τον Ριζοσπάστη! Χρόνια μας Πολλά!...

ci είπε...

Άπαιχτο!!
Χρόνια Πολλά 0comments!

Mirandolina είπε...

Ανπεκταμπλ - συμφωνώ με την Κοπίτο! Έμαθα και γιατί ενώ οι μάγοι ήταν τέσσερις, η επίσημη ιστορία διέγραψε τον τέταρτο. Έφταιγε το δώρο: έφερε στο μωρό κουβερτούλα και ζιπουνάκι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Juanita La Quejica είπε...

Αν ζούσε σήμερα ο Ηρώδης, ποιούς άραγε να είχε στο στόχαστρο;

0comments είπε...

Angelito Snowflake Mirandolina Juanita
Thanx guyz και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 2U ALL
Juanita Μα φυσικά αθώους νέους και μετανάστες από την Αφρική όπως και τότε.

mindstripper είπε...

Έγραψες Com, έγραψες!
Χρόνια πολλά φίλε μου και καλή χρονιά να έχεις. Δυνατά και ρωμαιοσπαστικά! Γιορτινά επαναστατικά φιλιά. :-)

Juanita La Quejica είπε...

Clandestinos δηλαδή...
Αλήθεια, το Εxils του Gatlif το είχες δει;
Καλή Πρωτοχρονιά 0!