Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

Σκατάδι


Ακούω το radiobubble. Ο ήλιος κάνει περίεργα παιχνίδια πίσω απ’ τα σύννεφα. Η μπέμπα δίπλα μου, με σταυρωμένα τα χέρια της, κοιτάζει απορημένη. Περιδιαβαίνω τις ενημερωτικές σελίδες του ιντερνέτ και για ακόμη μια φορά, βλέπω να χαϊδεύουν την 8ετία σημίτη (καταστροφική λογιστική), το Χρηματιστήριο (πήραν τα φράγκα του κόσμου και τα έστειλαν έξω), τους Ολυμπιακούς (το μεγάλο φαγοπότι που ευθύνεται με τα προηγούμενα για το σήμερα) και να τα ρίχνουν μόνο στους απατεώνες του καραμαλή. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι θα επιστρέψει στον οικονομικό και εργασιακό μεσαίωνα για λίγο, για το καλό της πατρίδας και μετά θα τρώει με χρυσά κουτάλια. Και φυσικά δε διστάζει, καθοδηγούμενος απ’ τους Πρετεντέρηδες, να χαρακτηρίσει ως απάτριδες όσους ανησυχούν και αντιστέκονται στην καταπάτηση, εν μία νυκτί, δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες. Κοιτάζω απ’ το μπαλκόνι, μας βλέπω να αγωνιζόμαστε για το 8ωρο, το 5ήμερο, το επίδομα αδείας, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και θλίβομαι.

4 σχόλια:

Rodia είπε...

τι θλιβεσαι; τουλαχιστον εχουμε το γνωθι σαυτον... Κατι ειναι κι αυτο!

0comments είπε...

Πάλι του Ιωάννου σε μια γελοιογραφία του: "Ότι θα φτάσω να υπεράσπίζομαι τη μισθωτή σκλαβιά, ούτε στα χειρότερα όνειρά μου"


ή κάπως ... έτσι

Αχ Ροδιά μου, ό,τι και να πεις λίγο είναι για την κατάντια μας. Γιατί τι άλλο είναι, όταν
οι τράπεζες χρεοκοπούν κερδοσκοπώντας με τις επισφάλειες και δημιουργούν την κρίση
τα κράτη (δηλ. εμείς) ενισχύουν οικονομικά τις τράπεζες για να σωθούν
και όταν σώζονται οι τράπεζες κερδοσκοπούν σε βάρος των κρατών που τις έσωσαν

Αν ο "λογικός" καπιταλισμός δεν είναι απ' τα πιο παράλογα συστήματα, τότε τι είναι;

Rodia είπε...

το προβλημα ειναι οτι το χρημα, απο μεσο συναλλαγης εγινε και το ιδιο.. προϊον! Ετσι "βγαζουν λεφτα" οι τραπεζες και οι "παραγοντες"... κυριολεκτικα! :)

..ξερεις, οταν ημουν μικρη (3-4, δε θυμαμαι ακριβως, παντως πολυ μικρη) μια και υπηρχε μεγαλη οικονομικη δυσπραγια (και τοτε) ειχα μια ιδεα: να.. φυτευουμε "λεφτιές"! Πηγα να το κανω πραξη, κοβοντας ενα δεκαρικο σε μικρα κομματακια και φυτευοντας στο κηπο.. ε.. τη συνεχεια τη μαντευεις..!!!!
(εφαγα της χρονιας μου)

0comments είπε...

Τις λεφτιές που φύτεψαν τα σαΐνια με τις επισφάλειες, πιστεύοντας πως αν σπάσουν ένα δεκάρικο σε δέκα κομμάτια και αγοράσουν 10 επισφαλή ομόλογα των 10, θα κάνουν τα 10 τους εκατό, σε μια νύχτα. Και φυσικά αυτοί, όχι μόνο δεν έφαγαν της χρονιάς τους, αφού πάχυναν τα πορτοφόλια τους, αλλά όταν έσκασε η φούσκα, έπεισαν τους ηγέτες ων κρατών (που οι ίδιοι διόρισαν)να πληρώσουν τη ζημιά. Την επόμενη φορά λοιπόν, που οι μανοανδριανόπουλοι ή οι νδλαοσπασόκοι μιλήσουν για λιγότερο κράτος και ελευθερία των αγορών, να οπλιστούμε με πολλά ληγμένα γιαούρτια και να μην αφήσουμε κολυμπηθρόξυλο.